Projecte impulsat per:
Amb la col·laboració de:

Ajuda

Cerca bàsica o cerca avançada

La cerca bàsica és una cerca sobre un dels índex del CANTIC: noms personals, noms de congrés o títols. El resultat de la cerca us posiciona sobre l'index seleccionat de la forma més aproximada del terme que heu introduït. Si no heu posat cap terme us envia al primer element de l'index.

A la cerca avançada podeu fer una cerca barrejada de noms personals, títols ... Esteu obligats a introduir com a mínim un terme a cercar i pot no retornar resultats.

Índex

Cerca bàsica per índex

El sistema us mostrarà l'índex a partir de la paraula que heu introduït i d’acord amb el tipus d’autoritat seleccionat Per exemple, si cerqueu "Carner, Josep, 1884-1970" com a nom personal, obtindreu el llistat d'encapçalaments acceptats i no acceptats relacionats amb aquest autor.

A partir de l’índex podeu avançar/retrocedir, utilitzar els enllaços per accedir als registres d'autoritat o iniciar una nova cerca.

Índex

Cerca avançada

El sistema us permet cercar per paraula o frase d’acord amb el tipus d’autoritat seleccionat. Podeu entrar fins a cinc criteris diferents, essent-ne obligatori un. El sistema us mostrarà una pantalla de resultats d’acord amb les condicions de cerca:

 • Entre diferents criteris de cerca
  • I: Les condicions s'han de complir simultàniament
  • O: Només cal que es compleixi alguna de les condicions
  • I NO: Excepte
 • Dins de cada criteri
  • Frase exacta: cercarà exactament el que heu intruït
  • Totes les paraules: han d'aparèixer tots el termes introduïts
  • Qualsevol paraula: cerca qualsevol dels termes introduïts
  • Comença per: fa un truncament per la dreta de la paraula o frase introduïda
A partir de la pantalla de resultats podeu utilitzar els enllaços per accedir als registres d'autoritat complets o iniciar una nova cerca.

Índex

Pantalla de resultats

L’índex us mostra els encapçalaments acceptats (és a dir, aquells que es poden utilitzar com a punts d'accés en la catalogació dels documents), i els encapçalaments no acceptats a partir dels quals es genera una referència d'empreu.

Tanmateix si la cerca es avançada la pantalla de resultats us mostrarà només els encapçalaments acceptats.

Des de la pantalla de resultats podeu utilitzar els enllaços per accedir al registres d'autoritat complets i navegar pel catàleg o iniciar una nova cerca.

Índex

Visualitzar un registre

Un registre d'autoritat pot incloure, a més de l'encapçalament acceptat, els termes no acceptats, els encapçalaments relacionats i notes sobre l'ús de l'encapçalament així com enllaços externs amb informació relacionada amb l’autoritat.

A partir del registre podeu utilitzar els enllaços per navegar pel catàleg, visualitzar el registre en format MARC o iniciar una nova cerca.

Pantalla MARC

En aquesta pantalla podeu veure el registre d'autoritat en format MARC. En aquest format és mostren totes les etiquetes del registre excepte les locals 9xx.

Descarregar el registre

Teniu l'opció de descarregar el registre en format d'intercanvi ISO 2709. La codificació està en MARC 21 i el joc de caràcters és UTF-8.

Índex

Copyright @ 2009 Biblioteca de Catalunya. Accessibilitat